Novi Sad
08.12.2015.
09:30 > 09:32
"Anti-grafiti" jedinica "Gradskog zelenila" za godinu dana je sa novosadskih ulica uklonila preko 1.200 grafita mržnje.
  • Sima

    08.12.2015 15:16
    Ne samo sto placamo za ovo prekrecavanje i sto huligani ne trpe nikakve posledice, vec ako zateknem nekog dripca da mi skraba po zgradi, treba da ga ponudim kafom, jer ako mu zafali dlaka sa glave ja cu da lezim u zatvoru. Da li je moguce da smo se navikli na ovakvu stvarnost?
  • Formelini-g

    08.12.2015 13:59
    Uklonjeni ???
    Na žalost grafiti nisu uklonjeni nego su prekrečeni ( preko fas.cigle, kamena...)iako postoji tehnika i tehnologija za njihovo uklanjanje ali ne brusilica ( na izvršnom veću, na pozorištu... ). Čestitka za antigrafitnu jedinicu i za ovakvo rešavanje problema pa kad dodje vreme onda će " profesionalci " da odrade posao.
  • Ex Chapman

    08.12.2015 12:54
    uklonjeno?
    a kako ste ih to uklonili? prefarbali? baš krasno. i Sizif bi vam pozavideo. prvo to nije uklanjanje već farbanje - kojim se takođe narušava estetika (ne svugde ali na mnogim mestima da - dajte galeriju "uspeha" anti-grafitaša pa da vidite). drugo - već sutradan na istom mestu osvane novi, još odurniji grafit - kao što se desilo našoj zgradi: umesto jednog dobili smo ČETIRI grafita sa idiotskim porukama. treće - vinovnike niko ne kažnjava, čak ih ni ne imenuju javno, iako policija odlično zna ko su vandali u ovom gradu. četvrto - to što farbate od mojih para farbate. nije to poklon gradskih otaca već usluga koja je ukalkulisana u budžet Zelenila, koji se puni iz dažbina koje mi plaćamo. zaključak: anti-grafiti jedinica je običan trik da se javnosti zamažu oči pred činjenicom da nadležni ništa ne rade da se spreči vandalizam u NS. eto vam ih polupane žardinjere u centru pa ih prekrečite! FUJ!
  • пола виагре

    08.12.2015 12:00
    "Za godinu dana uklonjeno preko 1.200 grafita ..." то значи мало више од 3 дневно! Колико је финансијски исплативо њихово постојање с обзиром да их има неколико десетина запослених, а знамо да на 1 радника долази и десетак нерадника и гребатора.
  • мм

    08.12.2015 10:55
    Треба да се уклањају СВЕ жврљотине са фасада. Свратите до оближњег Сегедина па видите како лепо изгледа град без наказних жврљотина...
  • samo divlje

    08.12.2015 10:19
    kažnjavanje?
    Koliko su kazni nadležni naplatili za škrabanje tih grafita?Isto se odnosi i na uništavanje klupa,dečjih igrališta,autobuskih staništa itd.Sve te popravke plaćaju građani, a i nekažnjavanjem samo ohrabrujete huligane da divljaju.Totalni haos i bezakonje.
  • Bolesno Drustvo

    08.12.2015 10:17
    Zar niko da se zapita zasto je ovoliki broj grafita mrznje kod nas u Vojvodini!?
  • Bravo

    08.12.2015 10:14
    Ljudi nisu rođeni sa mržnjom, mržnja im je nametnuta, puno bi pomogla edukativna predavanja kako deci tako i odraslima. Naravno svako ko na bilo koji način ruži grad crtanjem grafita i lepljenjem plakata treba da bude kažnjen. Ako sami ne sačuvamo sredinu u kojoj živimo drugi to neće uraditi za nas.
  • Toma

    08.12.2015 09:42
    plakati i oglasi
    Neka R021 zvanično pita zelenilo i komunalnu, da li su nekoga kaznili zbog plakata? Ceo grad je izlepljen plakatima, govornice, bandere, razvodni ormani, stanice, sve kante za smeće, bandere, drveće... nema gde se ne lepe plakati za splavove klubove i slično... Lepo telefon gazdi kluba da počisti plakate u roku od 12h inače kazna 25.000din po plakatu. Nema previsoke kazne.

    Pogledajte malo, ceo grad je izlepljen, ružan je izgleda kao deponija. Posete manastirima, ikea nameštaj, viskol pumpa... svima se može naplatiti skrnavljenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna